Mètode Ancestral

Què és el mètode ancestral?

El mètode ancestral és una tècnica de producció de vi escumós que es caracteritza per la seva simplicitat i per la seva criança a criquet. Aquest mètode es basa en la producció de vi escumós sense l’afegit de llevats ni sucres per a la tercera fermentació, com es fa amb el mètode tradicional. En comptes d’això, es fa una segona fermentació directament en l’ampolla, amb l’ús de llevats autòctons que es troben al raïm o a la pròpia vinya.

El mètode ancestral és molt similar al mètode tradicional, amb la diferència que no es fa una selecció dels vins més adequats per a la producció del vi escumós i no es dosifiquen amb sucres ni llevats per a la tercera fermentació. Això fa que el vi escumós obtingut amb aquest mètode sigui més lleuger i menys afruitat que els vins escumosos produïts amb el mètode tradicional.

A més, el mètode ancestral també es caracteritza per la criança a criquet, és a dir, per la rotació constant de les ampolles durant un període de temps que pot anar de sis mesos a diversos anys. Aquest procés és el que dóna al vi escumós la seva complexitat i elegància.

El mètode ancestral és menys conegut que el mètode tradicional, ja que només es fa servir per a la producció de petites quantitats de vi escumós en algunes regions de França i d’altres països. No obstant, ha guanyat molta popularitat en els darrers anys, ja que ofereix una alternativa més natural i ecològica a la producció de vi escumós amb el mètode tradicional, i a Mas Gomà ho hem adoptat com a una de les nostres tècniques.